Het stadsrandbos

Wandelen

Wandelen in het stadsrandbos: het kan!

Nu de bomen meer dan manshoogte aan het groeien zijn, kunnen echte boswandelingen worden gemaakt in het Oostendse stadsrandbos.


In de boszone tussen Grintweg, Gouweloze en Karperstraat is een avontuurlijk wandelcircuit van 3,5km uitgestippeld. De wandeling start en eindigt op de hoek van het kruispunt van de Grintweg met de Gistelsesteenweg.

Het stadsrandbos maakt deel uit van de Oostendse Krekenwandelroute (Download de route in PDF-formaat), een bewegwijzerde wandelroute van 13km met start en aankomst op de Kinderboederij de Lange Schuur.

Langs het wandeltraject ontdek je een verrassend gaaf gebied. De wandelroute verkent o.a. het Stadsrandbos, de Grote Keignaert, de Zwaanhoek en het dorp Zandvoorde. Bij de wandeling hoort een wandelbrochure met kaart van het gebied op schaal 1:11.000.

De wandelbrochure  is te koop aan 2€ in de Kinderboerderij de Lange Schuur en de toeristische dienst.

Geleide wandelingen

Zin in een geleid groepsbezoek aan het stadsrandbos Oostende? Buitengoed cvba zal jullie graag rondleiden. Wij verzorgen geleide wandeling voor groepen.

 

 

 

 

 

Aperitiefwandelingen op zondag in 2019

In dit schitterend natuurgebied van bos, polders en kreken kan je elke laatste zondag van de maand genieten van een gezonde, frisse ochtendwandeling met gids en aperitief achteraf. Laat je verrassen.

Wanneer?
De laatste zondag van de maand (niet in december): 27/01, 24/02, 31/03, 28/04, 26/05, 30/06, 28/07, 25/08, 29/09, 27/10, 24/11/2019


Waar?
Start om 10u stipt op de binnenkoer van de Kinderboerderij de Lange Schuur. Wandeling duurt anderhalf uur en loopt grotendeels over onverharde bospaden, aangepast schoeisel aanbevolen.

Prijs?
2€ per persoon, aperitief na de wandeling inbegrepen.

Inschrijven:
Vooraf inschrijven ten laatste tegen de woensdagmorgen voorafgaand aan de wandeling via info@buitengoed.be