Natuurvlees

En daarom eten we schaap

Voor het beheer van natuurgebieden aan de kust worden steeds meer en meer schapen ingezet. Schapen als natuurlijke maaimachines die ruige gebieden weer open maken, de bodem helpen verschralen om de oorspronkelijke fauna en flora nieuwe kansen te geven. Een hogere biodiversiteit met dank aan ooi en ram. Ook de wandelaar geniet van de grazende kudde die zorgt voor een extra kleur en beweging in de vrije natuur.

Omdat er in de kudde zowel mannelijke als vrouwelijke dieren met elkaar leven, groeit de kudde elk jaar aan. De natuurgebieden groeien evenwel niet mee. Daarom oogsten we elk jaar lammeren uit die kuddes. Natuurbegrazing zorgt dus ook voor ook de productie van vlees. Vlees dat nauwelijks natuurlijker kan zijn.

Buitengoed cvba heeft de voorbije jaren heel wat ervaring opgedaan met het verwerken van dit vlees. Het vlees is gezond, duurzaam, dier- en milieuvriendelijk en heel lekker.

De kortste keten

Van het natuurgebied naar je bord is kortste keten. Geen tussenhandel,geen transport van X naar Y, geen tussenstations met laden, lossen en opnieuw laden, maar één directe rit. De dieren gaan van het natuurgebied rechtstreeks naar het slachthuis. De dieren worden op een diervriendelijke manier behandeld en stressvrij geslacht. Het vlees gaat van het slachthuis naar onze versnijder en van bij de versnijder wordt het bij u afgeleverd.

De dieren die een mooi leven hebben gehad bij het beheren van onze natuurgebieden vinden een even mooi einde op de borden van de mensen die er smakelijk van smullen.

Natuur op je bord

Na de geboorte zogen de lammeren een aantal weken bij de moeder maar algauw nemen ze ruwvoer op. Ze eten van de sappige en kruidenrijke vegetatie, verschillende grassen en kruiden

Alles natuurlijk, onbespoten en onbemest. De combinatie van dat natuurlijk rantsoen dat door de zeewind een zilte smaak heeft gekregen en het gezonde buitenleven geeft dit lamsvlees haar uitstekende malse, kruidige en natuurlijke smaak.

Een oerras

In de Cabour- en Krakeelduinen en op een aantal graslanden uit het voor het duinendereet belangrijk landbouwgebieden doen sinds een aantal jaren Scottisch Blackface schapen aan natuurbeheer.

Het is een middelgroot, zeer sober en gehard ras met stevige botten en een brede zwarte gehoornde kop met witte vlekken. Het schaap is goed bespierd, heeft lange romp met breed bekken en is bestand tegen een wisselend klimaat. Het stelt weinig eisen, overleeft op schrale gronden en heeft een hoge ziekteresistentie. De lammetjes worden zonder menselijke tussenkomst geboren. De ooien zijn uitstekende moeders die hun lammetjes beschermen tegen elke mogelijke dreiging.

De Scottisch Blackface is een heel oud ras. Uit de archieven van Schotse kloosters blijkt dat de monniken in de 12de eeuw schapen kweekten die de voorouders zijn van de moderne Scottish Blackface. De monniken gebruikten de wol van deze schapen om hun eigen kleding te maken, maar ze exporteerden ook veel naar Europa. De Scottish Blackface graast nu vooral in de heuvelachtige gebieden van Groot-Brittannië, in het bijzonder in de Schotse Hooglanden (Pennines, Dartmoor en Noord-Ierland). Ze grazen en overleven er probleemloos in de schrale berglanden op soms zeer onherbergzame plaatsen.

Lamsvlees kopen

Buitengoed cvba biedt dit natuurlijk lamsvlees te koop aan.

Het natuurlamsvlees wordt aangeboden in gemengde pakketten van ongeveer 6 kg.

Elk pakket bevat lamskoteletten, boutsnede, lamsschouder, schenkel, ragout en merguez.

Het vlees is vacuüm verpakt in porties van 500gram, voorzien van een etiket met datum, inhoud, gewicht. Het wordt vers versneden afgeleverd, klaar om te consumeren of in te vriezen.

Nu bestellen!

Bestelformulier

Naam: *
Adres: *
Postcode: *
Gemeente: *
E-mail: *
Telefoonnummer: *
Fax:
Aantal pakketten van 5kg:: *
Type vlees::
Opmerking: