Volksco?peratieve BuitenGoed Oostende - button-samen-ondernemen-02.jpgVolksco?peratieve BuitenGoed Oostende - button-samen-ondernemen-03.jpgVolksco?peratieve BuitenGoed Oostende - button-samen-ondernemen-01.jpg
Natuurvlees van runderen en lammen Kinderboerderij De Lange Schuur te Oostende - een initiatief van Buitengoed cvba Biopluktuin

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte over de werking van de Volkscoöperatieve BuitenGoed.

Vul hieronder je email-adres in:

 

Volkscoöperatieve?

Buitengoed is een 'volkscoöperatieve'.Volkscoöperatieven hebben een lange voorgeschiedenis, ook in Oostende. In de 19de eeuw waren volkscoöperatieven een belangrijk instrument om mensen dichter bij het productieproces te betrekken. Zo waren er tal van coöperatieve bakkerijen, apotheken en winkels.

Coöperatief ondernemen is ook een model met toekomst. Buitengoed wil 'samen' ondernemen met een hart voor mens, milieu, natuur en maatschappij.

Natuur als werkwoord!

In Oostende is natuur een werkwoord. Onder impuls van het stadsbestuur is gestart met het aanplanten van een stadsrandbos van 150ha en krijgt de natuur volop nieuwe kansen in het Krekengebied, de Zwaanhoek, in de duinen van de Oosteroever en rond het Ensorkerkje. Daarmee is de basis gelegd voor een groen lint rond de stad.

In dat groene lint is Buitengoed cvba beheerder van het stadsrandbos Oostende, de gîte en natuurboerderij Buitengoed, de kinderboerderij en delen van de Tuinen van Stene waar ook de Biopluktuin is gelegen.

Zeggen en doen!

De volkscoöperatieve Buitengoed laat de mensen niet alleen genieten van de natuur, maar laat de mensen ook meebeslissen over het aanplanten van bos, het inrichten van de open ruimte en de productie van natuurvlees.

... en blijft kleven
de klei kleeft...
Uitdunnen
En dunnen
Dunnen
29 november
Ter Strepe